• Time flies

  21 juni 2021

  www.ansduinart.nl

  Ans Duin is in 1944 in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Van meet af aan is zij creatief, zoals haar carriere als mode-ontwerpster en als organisator van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen getuigt. In 1981 startte zij haar modellen/castingburo op de Singel in Amsterdam.  In 2002 heeft Ans na 21 jaar vanwege ernstige gezondheidsproblemen haar bedrijf moeten verkopen. Maar toen kon zij ook haar creativiteit als kunstenares weer benutten. Sindsdien heeft Ans haar drang tot het scheppen van vaak zeer kleurrijke kunstwerken in flamboyante kleuren kunnen waarmaken. Zij schildert in haar atelier in de Almeerse Kruidenwijk. Haar schilderijen vinden hun weg naar particulieren, galeries en de Hiltonhotels door geheel Europa.

  Ans is sinds 2007 vaste kunstenares bij galerie ArtFusion in Villa Arena te Amsterdam, het Haags Kunsthuis te Den Haag en Tiny’s Galerie in de Kroonpassage te Lelystad. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend een bezoekje aan het atelier brengen na tel.afspraak of per mail.

  Naast haar liefde voor de fleurige bloemenpracht, blijven de eeuwig veranderende wolkenpartijen Ans verwonderen en fascineren. Men herkent de bloemenlandschappen met hun vele kleine bloemetjes in abstracte ronde vormen die zeer geliefd zijn bij kopers..

  Een kunstwerk van Ans ontstaat niet zomaar. Thema’s als loslaten, het accepteren van het leven met verdriet, rouw, vreugde, geboorte en ouderdom ziet men terug in de kunstwerken die altijd een positieve lading uitstralen. Als zij schildert zoekt haar scheppingsdrang een uitweg op het doek. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

  Komt U dat eens bekijken bij de diverse exposities en lokaties waar de schilderijen van Ans Duin hangen.

  Ans Duin, Kweldergrasveld 31, 1313CA Almere. Tel. 036-5377889  of mob. 0655-737699.

  ansduinschilderijen@kpnmail.nl

   

  Lees meer >> | 294 keer bekeken